Genocidul stejarilor seculari: cum ni se fură ultimele păduri de câmpie

Publicat pe 7 iul. 2021
Vizionare 339 431
170

În apropierea Bucureștiului - și în mare parte din jumătatea de sud a României - sunt decimate sistematic ultimele rămășițe ale pădurilor care ar trebui să asigure oxigenul orașelor așezate în mijlocul câmpurilor.

În pădurile de câmpie, firmele de exploatare vânează cu precădere stejarii seculari, arbori extrem de valoroși pe care îi doboară cu acte de „igiena pădurii”, adică o pretinsă operațiune de curățare a pădurii de arbori uscați.

Într-o investigație întinsă pe parcursul ultimelor șase luni, am luat la pas pădurile din mai multe județe, am adunat dovezi și i-am confruntat pe toți cei implicați în acest fenomen. Pe tot parcursul documentării am trăit cu senzația că nimeni nu are interesul să oprească tăierile ilegale, dar ne-am încăpățânat să mergem până în pânzele albe.

---------------

Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.

Mai multe clipuri produse de noi sunt pe:

site: www.recorder.ro​​

pagina noastră de Facebook myrecorder/​​

contul de Instagram recorder.ro

Ne puteți urmări și pe Telegram: t.me/redactia_recorder

Recorder
Comentarii  
 • Recorder

  Recorder

  Acum 16 Zile

  Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Ne poți susține aici: https://bit.ly/35XjUEU. Sau direct prin opțiunea de membership disponibilă în YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChDQ6nYN6XyRU-8IEgbym1g/join

  • Alina Dobre

   Alina Dobre

   Acum 17 ore

   Daca lumea s-ar interesa de pe site-ul guvernului despre legi si despre cine cu cine voteaza si nu din momeli aruncate de propaganda partidelor cu bani, atunci ar vedea ca AUR e singuru partid care trage sa fie doar cu adevar. Revolutioneaza tot si asta avem nevoie, de schimbare majora, nu gadigadi. Votati aur, interesati-va de pe site-ul guvernului dac sunteti responsabili, decideti apoi singuri, si hai sa facem ceva, hai sa devenim mai seriosi si mai uniti!

  • Tudor Neve

   Tudor Neve

   Acum 2 Zile

   Termenul corect este ECOCID. Va rog aliniati-va la vocabularul cotemporan international si updatati titlul. Este cel putin jenanta folosirea unui termen atat de sensibil pentru umanitate in descrierea, fie ea si metaforica, a defrisarilor. Va las si o referinta recenta daca nu ma credeti: roblock.info/round/video/nJu0vIGmo3yxuq4.html

  • Bogdan Chirea

   Bogdan Chirea

   Acum 4 Zile

   😂😂😂😂😂

  • Bogdan Chirea

   Bogdan Chirea

   Acum 4 Zile

   Comedie

  • Mushiulet Gigi

   Mushiulet Gigi

   Acum 5 Zile

   @BENONI Palade Exact !

 • Florian Constantin

  Florian Constantin

  Acum 5 ore

  Primul lucru care l a făcut DEMOCRATIA la început a fost să scoată din lege ,, SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE ,, . Care avea ca pedeapsă , ,, PEDEAPSA CAPITALĂ ,, . O pedeapsă foarte bună , împotriva acestui regim .
  Deci ca și în pădure HOȚII mai întâi s au gândit să se păzească , după care să comită infracțiunile .
  Din materialul arătat vinovații mai mult sau mai puțin, ar trebui să fie toți care au contribuit la pregătirea minciunii , la efectuarea actului penal și la ascunderea acestuia .
  Tovarășii noștri nu știu nimic , nu văd nimic , nu aud nimic.
  Nici chiar Cotroceniul sau primul ministru , după ce merg la o deschidere de împădurire ( reclamă campanie alegeri ) nu mai aud nimic , nu mai știu nimic . Chiar dacă le sunt arătate imagini de la așa zisa împădurire , fără copaci .
  Tot lemnul furat este dus undeva . Acel UNDEVA este eventual o firmă care colectează lemn.
  Cu un mic control perspicace se poate vedea în acte de unde vine lemnul și de ce calitate este.
  O confruntare intre hoții care au defrișat ilegal și această firmă ar duce la arestarea pe loc a vinovaților . Mai întâi capii și la final executanții.
  Dovezile sunt palpabile vizibile , deci dosarul ar trebui rezolvat în cel mult trei zile.
  ( Cu dusul în celule a vinovaților . )
  AȘA era pe vremurile bune până în anii 90 .
  Apariția unor clanuri de infractori cu acte , v a face intr un viitor nu prea îndepărtat ca această țară să fie nimicită , distrusă , vândută , bucată cu bucată . Populația din ea să fie ignorată sub orice fel. Oamenii devin niște simple manechine , umplutură necesară doar la perioadele de votare . alegeri .
  TRĂIASCĂ LIBERTATEA .. .
  DE FAPT, CÂND MAMA DEMOCRAȚIEI , AMERICA ARE TOATE NENOROCIRILE IN EA , CUM SĂ NU COPIEM SI NOI ,, EI ,, TOT CE FAC PĂRINȚII NOȘTRI .
  SI cănd ii aud pe unii că viața
  în colonie este mai bună ca în trecut , parcă îmi vine să mă duc ..........
  Priviți INCONȘTIENȚILOR la miile de exemple cu tot felul de subiecte , și vedeți în ce COLONIE trăiți cu ce nivel de trai . Nu știți decât să vă priviți pe voi în oglindă , să spuneți ce viață frumoasă aveți și în jurul vostru totul este în paragină , în ruină .
  Priviți REALITATEA , NU NUMAI CE VĂ PLACE VOUĂ .

 • Zen Adrian

  Zen Adrian

  Acum 6 ore

  Mass media tace ..... complici a tot ce este in neregula tara asta !

 • radu ionescu

  radu ionescu

  Acum 10 ore

  RAUTATEA SATANISMUL CORUPTIA ASCULTAREA ALIANTA ASOCIEREA COLABORAREA CONSTIENTA CU SATANA IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU REFLECTA SAU SCOATE IN EVIDENTA MAREA PROSTIE SI NEBUNIE CARE REZULTA DIN PROSTII NEBUNII FAPTE RELE PACATE MURDARE INJOSITOARE CRIMINALE DEZUMANIZANTE PRIN CARE SE INCALCA CELE10 LEGI DIVINE SI SINT PRIMELE SI CELE MAI GRAVE PROBLEME ALE OMENIRII DIN CARE DECURG SAU DERIVEAZA TOATE CELELANTE PROBLEME GRAVE DE PE TOATA PLANETA.............................

 • Sergiu Danalache

  Sergiu Danalache

  Acum 13 ore

  Nenorocitilor tradatorilor lasati padurile in pace vrem sa stim cine este responsabil pentru aceste crime si nu de alta dar toate aceste defeisari vor aduce dezastre ecologice si mai ales boli trupesti schimbari dezastruase in toate aspectele vitale ale umanitati uitativa ce se intampla in USA Australia Canada ect sau distrus mii de hectare de paduri din cauza oamenilor si a focului necontrolat din cauza excesului de temperaturi ridicate nu e de mirare vom suferii in scurt timp ca sanatate ect si disparitia multor animale insecte ect daca nu se iau masuri din cauza autoritatilor sau a responsabilitati tuturor cetatenilor acestei tari 🇷🇴 Romania atentie vigilenta responsabilitate din partea cetatenilor iesiti si manifestati incetarea distrugeri padurilor la ce ne foloseste indiferenta lasitatea frica? Aveti curaj demnitate si actiune imediata

 • Mihai P

  Mihai P

  Acum 19 ore

  Domnii de acolo nu stiau ca e parchet si nici de igiena. Sttejarii se taie pentru ca mai apoi sa poata fi prelucrati. Si arborele acela oricum era cam cotit.

 • Savu Marian

  Savu Marian

  Acum 19 ore

  DE CE SA NU TAIE DACA ARE CONTRACT CU AUSTRIECII SI TOTUL ESTE VANDUT ,ASTIA AU NEVOIE DE ARBORII NOSTRI IAR NOI O NATIE DE RETARDATI TAIEM OGRAMADA DE ARBORI DAR CUM O FACEM? CU PERDEA ADICA ,,OCOLUL SILVIC ,,

 • Tuca Nicusor

  Tuca Nicusor

  Acum 21 oră

  Așa se fura tara legal și Yohanis doarme în schimb vor sa vaccineze populația sa ne omoare.

 • Lady Di

  Lady Di

  Acum o Zi

  Nu înțeleg de ce astia taie copacii, în alte tari faci pușcărie de zeci de ani când se taie un copac, pe noi ne preocupa pandemia, botnita și reguli pe care trebuie sa le respectam, dar regula cu legea tăierii pădurilor, cea care ne da oxigen sa nu murim asfixiati, nu exista. De ce, ca suntem noi romanii, prosti. Lăsăm toți nebuni sa ne conducă. Dar furia Universului se vede ca se dezlănțuie, ușor ușor în lumea întreaga. Și la noi.

 • adrianv11

  adrianv11

  Acum o Zi

  Smekerii fac grămezi de bani, pe care ii împart între ei + salariile de bugetari(unii), bani făcuți cu efort minim in dăuna sănătății, in cea a viitorului chiar și a copiilor lor și nepoților, care vor avea nevoie de aer curat pentru a respira...
  Hal de caractere, jigodii, moralitate, educație, un cumul de fapte care sunt in detrimentul oamenilor, populației și un avantajul lor personal, bani iliciți, acte false etc
  Culmea!!
  Ăștia și alții prin alte județe taie pădurile la greu, iar nouă "prostimii" ni se pregătește noi taxe pe motiv că avem mașini mai vechi de 15 ani și că ar polua...
  Deci e mai simplu sa faci bani cu efort minim(tai păduri) , după care sa supui poporul la biruri.(oricum e traiul scăzut)
  Cei ce și.au permis mașini noi, oricum nu.s afectați de biruri, dar sa vedem cum își vor permite luxul de a face rost de aer răcoros, atunci când ieși afară din casă, mașină... Ăia din Africa înțeleg cel mai bine ce înseamnă un pâlc de copaci atunci când ai nevoie de umbră, când te ard plămânii și nu poți respira aer curat și răcoros...
  Încă o chestie pentru RECORDER, in jurul Bucureștiului sunt sau erau codrii despre care se spunea că sunt fabricile de oxigen ale capitalei.
  N.am avut răbdare să mă uit la tot filmul, mă apucă nervii și intru in depresie

 • Laurentiu Dobre

  Laurentiu Dobre

  Acum o Zi

  La aceste persoane trebuie dat ani de puscarie ecsact etatea unui copac taiat.

 • Bobi

  Bobi

  Acum o Zi

  Daca nu mergeati acolo, nu se gaseau nereguli. Cum fix voi gasiti si altii nu? Vrem tari ca in vest dar cand vine vorba sa actionam ca ele, dam din umeri.

 • Cristiano 12mm.

  Cristiano 12mm.

  Acum o Zi

  Președintele nu vede .. 😞

 • Paul Serban

  Paul Serban

  Acum o Zi

  Aceiași securiști cu atitudini de milițieni care te trag de urechi ca tovarășa profesoară când îi iei la întrebări... Uitați România, e fără leac...

 • Amad Star 1

  Amad Star 1

  Acum o Zi

  Vinovati nu sunt ei numai cei 90% din cetățeni care tolerează ei poarta toată vina, cine accepta ceva sunt doar râgâie pi ....z...

 • Andreea Chelaru

  Andreea Chelaru

  Acum o Zi

  Uitate cata burdahanu îl are pana la genunchi

 • Andreea Chelaru

  Andreea Chelaru

  Acum o Zi

  E plin de apa pentru ca nu mai sunt copaci care sa absoarba acea apa

 • Andreea Chelaru

  Andreea Chelaru

  Acum o Zi

  Il vor taia mai tarziu

 • Andreea Chelaru

  Andreea Chelaru

  Acum o Zi

  Stati ca acuma se da dreptul de ucidere a ursilor care sunt zic eu pe cale de disparitie tot din cauza defrisarilor multe speci de alimale au disparut .

 • Andreea Chelaru

  Andreea Chelaru

  Acum o Zi

  Sunt plina de furie jur imi vine sa iau cativa oameni pe care sai fac asasini si pe toti sai omor .

 • Andreea Chelaru

  Andreea Chelaru

  Acum o Zi

  De ce aceste imagini nu sunt date la ue si in fiecare tara de pe acest pamant sa fim cunoscuti ca distrugatori .

 • Andreea Chelaru

  Andreea Chelaru

  Acum o Zi

  Ei respira bani noi oameni de rand respiram otrava si praf in ochi

 • Stefan Cel Mare

  Stefan Cel Mare

  Acum 2 Zile

  "Sigur are un defect"

 • Mariana Mardare

  Mariana Mardare

  Acum 2 Zile

  Asta este frauda (lucrare a guvernului) Voi va faceti meseria foarte bine dar mafia.este mai puternica pentru cca au bani si ii platesc pe cei de sus. Coruptia este prea mare sustinuta de guvern. Iohanis este ccorupt,tace si le face. De la mic la mare fura ca legilenu sint facute corect.

 • Cristian A

  Cristian A

  Acum 2 Zile

  Nu trebuie sa ne mai mire nimic. Ne furam caciula unii la altii. Spor la treaba si putere de munca in continuare. Multumim!

 • Monica Kurti

  Monica Kurti

  Acum 2 Zile

  Politisti cu ceafa lata :)))) competenta in persoana!...Vai de capul lor.

 • Stefan Lucin

  Stefan Lucin

  Acum 2 Zile

  Și noi prosti le plătim salarii.

 • Nyk A

  Nyk A

  Acum 2 Zile

  Asa si? Tbuia sa le faceti plangere penala tuturor celor care bebeficiaza-acopera-actioneaza..., restul este vb de vizualizari si cancan.

 • Stefan Lucin

  Stefan Lucin

  Acum 2 Zile

  Bravo pãdurarule mai bliortule iești bun puskat.mierdã ordinarã.

 • Tony Unguru

  Tony Unguru

  Acum 2 Zile

  Chitulescu GHILOTINA!!!!!

 • Emanuela

  Emanuela

  Acum 2 Zile

  Cum ei sunt uniti in ilegalitatile lor, putem și noi actiona cu reversul medaliei. Doar noi cei care inca mai simtim ceva vizavi de aceste ilegalitati (COMUNITATEA), putem gasi solutia. Fiecare să gandeasca! Nu mai avem timp pentru a gândi egoist. Suntem contra-cronometru! Putem RE-împaduri masiv prin voluntariat sau orice alta idee salvatoare. Familii, parintii alaturi de copii, rudele,prietenii lor.Sa comunicam si sa ne ajutam noi intre noi. Asa să ne auto- educam ( re-setăm) de acum.
  Prin omenie și mobilizare.Prin exemplul personal.Schimband unghiul din care privim și Prețuim viața FIECARE in parte.
  Unindu-ne,încurajându-ne în bine unul pe altul, in loc sa ne certam sau criticam total contra-productiv. Orice invat,are dezvăț! Putem!
  Este vorba de supravietuire! Nu stiu cati realizează acest lucru. Daca nu realizam inca, doar priviti in jur: inundatii, paduri care sunt furate, paduri care ard in alte parti ale globului,ghetari care se topesc rapid,plasticul ce ne sufocă la propriu și ne intra in corp prin nano-particule, fiindca noi alegem sa il cumparam in loc sa il boicotăm,etc.
  Este urgent sa gasim solutiile sustenabile PRO-VIAȚĂ pentru copii nostri! Pentru natura care ne GAZDUIESTE și nu ne este datoare cu nimic, ci invers ! Statul nu ne mai reprezinta de mult. COMUNITATEA UNITA: o inimă trezită,bine voitoare, cu tot ce e in jurul ei: natură, oameni, animale, paduri,oceane, noi intre noi fiind toleranti, reprezinta colacul nostru de salvare. Nu o utopie. Îmi schimb felul in care gandesc, simt, actionez sau Mor!? Ce aleg?
  Daca nu stim cum sa facem aceasta, avem ocazia sa invatam nu mai tarziu de acum. Voluntariat,trezirea constientei, punerea in practica de solutii si auto- IMPLICAREA, MOBILIZAREA de la mic la mare a intregii COMUNITATI. Eu vreau sa ma implic!! Real! Si sunt sigura ca nu sunt singura de aici. Sa ne ajutăm din Omenie. Sa ne fie tuturor bine. Este testul nostru ca umanitate. Unitatea oamenilor este ultima solutie. Nu Statul. Nu oamenii politici.Nu "caracatita" intinsă peste tot ca un cancer in faza terminala.Nu dezbinarea. Nu cultul egoismului.Ci auto-educarea,omenia, bunul simt, Dumnezeu si tot ce iubim din inima, sunt salvarea noastră!
  "Codrul frate cu românul".
  Cei ce se iubesc cu adevarat ( fie frati, fie iubiti, fie parinti, fie prieteni etc) nu se lasă la greu!
  Fara paduri, nu putem respira. Murim.
  Asadar...Mobilizarea, fratilor. Împreună!
  Multumim Recorder!

  • Emanuela

   Emanuela

   Acum 2 Zile

   O solutie: roblock.info/round/video/ap6k03qLsozMpKY.html

 • Brick Golp

  Brick Golp

  Acum 2 Zile

  Corupție în România de la a la z
  CORUPȚIE

 • Sebastian Florin

  Sebastian Florin

  Acum 2 Zile

  22.07.2021 ora 10:21 ora RO sunt 165 dis-like-uri, or fi de la hoții de padure sămatoasa, care fura cu acte în regulă. STOP DEFRISĂRILOR CU ACTE ÎN REGULĂ!

 • Elena Lucan

  Elena Lucan

  Acum 2 Zile

  România "trăiește" cu bani de împrumut, deși putea să aibă capital!
  Pucistii au vandut: Firmele, Flota, Industria Fabricile, Rafinăriile,
  Pădurile, Casele, Pamantul, Oamenii.....Banii sunt în buzunarele
  pucistilor, paraziților, mașinile de lux, satele de vacanta, moșii,
  pensiile speciale...!
  România este in cadere libera, în următorii 10 ani va arăta jalnic!!!!!
  5 Milioane de muncitori deveniti șomeri au fost împinși într-o pensie de mizerie!
  5 Milioane de tineri fără locuri de munca, au părăsit țara!
  5 Milioane traiesc ca paraziti: preoti, primari, polițiști, procurori,
  prefecți, propagandistii, politicieni, parlamentari, proxeneti....(toti
  cu "P" de la paraziti).
  5 Milioane au rămas sa muncesc in producție cu 3 paraziți pe spate!
  Suntem mintiti si înșelați de la naștere până la mormant, chiar de cei în care avem incredere!!!
  -Priviți, starea poporului român, de doua ori mort:
  -Cine a fost Fecioara Maria: https://www.youtube.com/watch?v=lSIqTqI5iA0
  -Ce sarbatorin de Craciun: https://www.youtube.com/watch?v=I32zi239HA8&t=2s
  -Priviți pe cei care inseala poporul si-l tin in intuneric: https://www.youtube.com/watch?v=oABjdetPFp8
  Jurnaliștii informeaza poporul dar nu se ia nicio masura impotriva Hotilor, mincinosilor, proxenetilor...!!!
  10 MILIARDE pentru modernizarea satelor României au fost furați!!! Cine sunt Hoții?
  1) https://www.youtube.com/watch?v=PXOf_mJRFSg
  2) https://www.youtube.com/watch?v=sUOQrcUqK8Y
    Romania in cadere libera, peste 100 de sate au ramas pustii: https://www.youtube.com/results?search_query=peste+o+suta+de+sate+au+ramas+pusti

 • Elena Lucan

  Elena Lucan

  Acum 2 Zile

  România are 25.000 de preoți și în total 46.000 de angajați. 
   Cat mint sutanele poporul, nu au mint toți politicienii de la revoluție.
  -De ce sa primeasca sutanele leafa de la Stat?????
   Sutanele sa primeasca leafa de la enoriasi. 
   Atunci puțini tineri ar merge la scoala de popi puturosi si mincinoși. 
   Poporul știe carte și poate citi singur Noul Testament sa afle voia lui Dumnezeu.
  Apostolul Ioan ne spune: "Toată lumea zace în cel rău."(1 Ioan 5.19)
   Sutanele mint poporul cu sfintii părinți!!!! 
   Care sfinți cand și Apostolul Pavel ne scrie-n Epistola  Romani cap.3: „Nu
  este niciun om neprihănit, niciunul măcar!"
   "Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu!"
   De 8 ori, Mântuitorul le striga preoților "Vai de voi!"
  Citim doar un loc în Evanghelia Matei: "Vai de voi, cărturari şi farisei
  făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici
  voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să
  intre."(Evanghelia Matei 23.13)
   Priviți poporul roman, de doua ori mort:
  -Cine a fost Fecioara Maria: https://www.youtube.com/watch?v=lSIqTqI5iA0 
  -Ce sarbatorin de Craciun: https://www.youtube.com/watch?v=I32zi239HA8&t=2s

 • Vlad M.

  Vlad M.

  Acum 2 Zile

  PNL + USR = aceeasi mizerie

 • iriticu mare

  iriticu mare

  Acum 2 Zile

  super

 • danut1970ro

  danut1970ro

  Acum 2 Zile

  Cata indiferenta din partea CETATENILOR care ei sunt beneficiari OXIGENULUI dat de padurii , se va canta desteaptate Romane inca 250 ani , a disparut PATRIOTISMUL CETATEANULUI ROMAN

 • danut1970ro

  danut1970ro

  Acum 2 Zile

  In Austria si Germania sunt arestati imediat pentru taierea unui singur copac dar tot ei cer altor Tarii vecine sa taie copaci pentru fabricile Austriece si Germane , ei se gandesc sa lase ceva urmasilor urmasilor lor , adica daca vecinu e PROST de ce sa nu profite cineva

 • danut1970ro

  danut1970ro

  Acum 2 Zile

  Toti se fac ca nu cunosc situatia dar toti sunt prietenii cu Braconierii , toti au nevoie de lemn de foc acasa toti sunt un Clan

 • Sergiu MSH

  Sergiu MSH

  Acum 2 Zile

  Până și pârliții de la ”orașe” cu sobe și centrale pe lemn tot lemn tare și mare vor, nici aia nu vor să pună uscături pe foc.

 • Vlad

  Vlad

  Acum 2 Zile

  Las ca sunt destui activiști care sa facă treaba asta. Pentru ce sa va dea vouă lumea bani?
  Sa faceți scandal ca la apele romane?
  Da induceți lumea în eroare? 😂

 • Cristian Voicu

  Cristian Voicu

  Acum 3 Zile

  Bataie de joc pe fata ! Asa e in tara asta... Nesimtire si prosteala pe fata. Bine ca amendati bunicutele care vand patrunjel in piata. Autoritatile statului platite din banii nostri ca sa apere interesele altora. Rusine !!

 • Marcela Negru

  Marcela Negru

  Acum 3 Zile

  Dl inginer Oana Cezar a luat lecții de la tatăl lui Oana Ovidiu care a fost brigadier la Ocolul silvic Alexandria

 • mkDorian

  mkDorian

  Acum 3 Zile

  Pădurarul, săracul, n-are nicio vină...

 • 26snookie

  26snookie

  Acum 3 Zile

  Respect jurnaliștilor Recorder. O muncă impresionantă în spate, sperăm să ajungă la cei de la putere care încă nu sunt corupți...

 • Color Mixing J

  Color Mixing J

  Acum 3 Zile

  Poi si la padurea noastra virgina si Țara Oașului au început sa taie vreo 10. E o moștenire mică de la bunici. Incredibil.

 • Blue Line

  Blue Line

  Acum 3 Zile

  Pai daca si ministrul mediului (UDMR ca acolo se taie cel mai mult) zice ca Uniunea Europeana greseste cu legea padurilor ca Romania are o lege foarte dura...bla bla bla....Nimeni nu vorbeste despre averile si lantul coruptiei din Transilvania...taiata metru cu metru si vanduta pe nimic in strainatate. Ministrul mediului face parte dintr-o formatiune implicata in exploatarea lemnului...Asta se intampla cand pui lupul paznic la oi. Ati vazut reactia politistului? Stia sau nu stia in afacerile cui se amesteca? Taierea lemnului in Romania trebuie interzisa cu exceptia faptului cand copacul este uscat. Trebuie de asemenea interzis exportul de lemn sub orice forma, exceptie mobilier complet prelucrat. Iar jegurile de oameni care se ocupa de "protejarea" padurilor sa fie anchetati la greu si trimisi la bulau in frunte cu politicienii care sunt implicati. ALO DNA...se aude? iesiti din hibernare si treceti la treaba ca v-ati dat la fund de tot! Nu i-ar mai rabda pamantul!

 • Melin

  Melin

  Acum 3 Zile

  Un jurnalist de la recorder este de 6x mai puternic decat 6 oameni :))

  • FBI

   FBI

   Acum 3 Zile

   :))

 • Taca Paca

  Taca Paca

  Acum 3 Zile

  Plantam padure tinara acolo unde am ras padurea sanatoasa....

 • Taca Paca

  Taca Paca

  Acum 3 Zile

  La padurea Codalba(de pe malu Argesului) din Teghes-Domnesti Ilfov asta toamna au pus la pamint 3 ha luat la ras,legal, si cind credeam ca s au linistit acu o luna au inceput iar cu un hectar .Imi e groaza sa mai merg acolo , mergeam cu placere, acum merg cu durere. Acu o luna taiasera exact linga un stejar de citeva sute de ani cu diametrul 1,5-2 m ,de aceea nu am mai fost, cind voi mai merge stejarul , era simbolul padurii, cred ca nu va mai fi ..... https://youtu.be/Gqe_vvyClHo

  • Taca Paca

   Taca Paca

   Acum 3 Zile

   Plantam padure tinara acolo unde am ras padurea sanatoasa....

  • Taca Paca

   Taca Paca

   Acum 3 Zile

   Si cum era roblock.info/round/video/o5y4lZ5_pZK6qK4.html

  • Taca Paca

   Taca Paca

   Acum 3 Zile

   rectific in un an pun totu la ras roblock.info/round/video/hJ7IlWx51qiildA.html

 • just me

  just me

  Acum 3 Zile

  Cum se fură? ???? Păi jegurile de politicieni sunt mână în mână cu : poliție. ..gardă. ...ocol....tâlhari. ...Așa se fură toată țara asta numită România. ......Ei şi-o împart intre ei.....

 • Reparatii Laptop

  Reparatii Laptop

  Acum 3 Zile

  Îmi doresc sa se ia măsuri în această privință!

 • Tibi Tiberiu

  Tibi Tiberiu

  Acum 3 Zile

  .

 • moldovan mircea septimiu

  moldovan mircea septimiu

  Acum 3 Zile

  Banditiii ce sa maiii vb... :((((( M,eeeee

 • Alin Teodor

  Alin Teodor

  Acum 4 Zile

  Trebuie omorati pe loc..tot fara investigatie

 • Nicu Simina

  Nicu Simina

  Acum 4 Zile

  DACĂ SAR ÎNTUARCE CEAUȘESCU SĂ VĂ PUNĂ PE CRUCE MAFIOȚILOR TĂIAȚI TOT SĂ VĂ SĂTURAȚI NEPATRIOTILOR

 • Nicu Simina

  Nicu Simina

  Acum 4 Zile

  MAFIE POLIȚĂNEASCĂ

 • Nicu Simina

  Nicu Simina

  Acum 4 Zile

  LA PUȘCĂRIE ACEȘTI INGINERI NEPATRIOTII

 • Nicu Simina

  Nicu Simina

  Acum 4 Zile

  PARTIDU MAFIE ASTA-I ROMÂNIA ÎȚI VINZI SI FRATELE PENTU BAII

 • Nicu Simina

  Nicu Simina

  Acum 4 Zile

  MAFIA SE PROTEJEAZĂ ÎNTRE iEi NORMAL ÎNPART VENITURILE ÎNTRE iEi PÎNĂ ÎNTR-O ZI CÎND SE RĂSCUALĂ LUMEA ȘI FACE REVOLUTIE CUM SĂ TRĂIEȘTI ÎN ROMÂNIA CU AȘA MAFIE

 • Ana Maria Zaharia

  Ana Maria Zaharia

  Acum 4 Zile

  DOAMNE FEREȘTE!!!!
  E STRIGĂTOR LA CER ÎN TOT CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA ÎN ROMÂNIA!!!!
  🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏😭😭😭😭😭😭

 • Ana Maria Zaharia

  Ana Maria Zaharia

  Acum 4 Zile

  BRAVO ȘI FELICITĂRI PENTRU ADEVĂR ȘI DREPTATE ȘI DOVEZI, DOMNLUL DE LA RECORDER!!!!!
  👏💪🇷🇴🇷🇴🇷🇴🕊🌈🌤🌞

 • Tomi Pop

  Tomi Pop

  Acum 4 Zile

  Pe tir in Anglia, Austria, Germania. Acolo daca iei o frunza din padure ai amenda pe cand la noi orice e posibil.
  Macar de faceau niste țepe din copacii taiati. Si cu toate astea, tot n.ar fi fost de.ajuns la cati nenorociti merita trasi in Ro.

 • George Stan

  George Stan

  Acum 4 Zile

  pacat de padurar , pt ca se vede ca e cinstit

 • Viktoria O

  Viktoria O

  Acum 4 Zile

  Vor veni apele peste noi cum si se intimpla de-acum...

 • Dani Tucano

  Dani Tucano

  Acum 4 Zile

  O tara bolnava ,cu oameni bolnavi....................

 • Doru Cretu

  Doru Cretu

  Acum 4 Zile

  Care sunt implicați la furt trebuie să plătească cu pușcărie amenzi maxime confiscate averile și dați afară din serviciu trebuie sa RESTARTAM tot că sa ne fie bine

 • Boanca Emanuel

  Boanca Emanuel

  Acum 4 Zile

  Prin fereastra atârnată
  Mi-a pătruns o bucată
  De nouri în odae, pătrată.
  Indulcindu-ți privirea încruntată.
  Ațintit cu ochii-n ceas
  Vremea câtă a mai rămas
  Caut pacea Făr de glas
  ... dar cerul afară a rămas
  Chiar în fața casei ei
  Colivia libertății de idei
  Îngrădită de puternici zei
  La fereastra cu mirosul bun de tei
  O privire bălaie, cerul schimbă multe straie
  Mi-a pătruns o bucată de cer în odae
  Libertatea îngrădirii face noaptea câte un pas
  Fericirea pe hârtie... dar stelele afară au rămas.
  Dar ferestra cheamă - n casă libertatea
  Geometria-n colțuri confirmă realitatea
  Stelele gingașe punctează strâmbătatea
  Cerul cu nori. A plouat toată noaptea.
  Asta scria pe o foaie ce aruncau astia la colectarea diferențiată moderna cu ONG uri ca asa o zis europa . Semnat un poet de cuvinte din copilării pentru suflete de oameni...

 • Adi Vasilache

  Adi Vasilache

  Acum 4 Zile

  Cel mai trist este ca apa trece, pietrele raman. Efortul urias pe care domnul Nedea il depune este inutil in fata acestor entitati si nu se vor opri decat atunci cand nu vor mai avea ce taia

 • Ioana Cava

  Ioana Cava

  Acum 4 Zile

  Dincolo de jurnalistii care semnaleaza taierea ilegala a copacillor,Ministerul Mediului tace,parca fraternizand cu infeactorii.Credem ca Mafia lemnului este sustinuta,chiar de politicieni cu functii inalte care sunt remunerati cu o spaga consistenta ca sa inchida ochii si sa nu trimita Garda de Mediu la verificari.
  Dincolo de comisarul garzii,Berceanu mai sus de el se afla indivizi care si iau comisionul la fiecare ha de padure taiat si care ofera protectie pentru ca infractiunile sa nu fie descoperite.

 • من الحب الكثير

  من الحب الكثير

  Acum 4 Zile

  Vedeti si taierile de pe nationala harghita cu vrancea la granita dintre judete pe sosea ... sa vedeti defrisarile si cum multe poienite rasar pe versantul muntelui si cum se vad din masini cum ies radacinile copacilor...
  Pacat de natura ca va bateti joc...

 • من الحب الكثير

  من الحب الكثير

  Acum 4 Zile

  Pai se mai intreaba x y si z... de ce animalele padurii fug in civilizatie..
  Va rog faceti un reportaj si in granita cu vrancea si harghita sunt copaci sanatosi 100%grosi taiati si carati ziua in amiaza mare fara rusine ....
  Pacat de natura , ca de om mai putin el singur si o face cu mana sa si isi bate joc pentru o mana de bani

 • alexandru price

  alexandru price

  Acum 4 Zile

  Iohanis incaseaza lunar de la firma austriaca ce proceseaza lemnul din padurile romaniei... Banii sant depozitati intr-un cont din Panama

 • TheStefannel

  TheStefannel

  Acum 4 Zile

  Padurile reprezinta viitorul tarii si noi le taiem. Tinerii reprezinta viitorul tarii si multi pleaca iar restul se tembelizeaza.
  Ce viitor avem? Iubim mai mult banii si ignoranta decat neamul, dar pe 1 Dec toti ne dam patrioti.
  Codrul, frate cu romanul?

 • Emil Nicolaie Perhinschi

  Emil Nicolaie Perhinschi

  Acum 4 Zile

  ... 5% in Baragan e prea putin ?
  s-a defrisat masiv in perioada comunista ??
  avem de doua ori mai multe paduri decat aveam in 1900, atunci concurau cu pasunile
  da dati lobby ca scandinavii au ramas fara piata ruseasca si au nevoie sa vanda lemn, si angajeaza forestieri in Romania, dar capitalul investit de noi poate sa putrezeasca in picioare :(

 • wr bike

  wr bike

  Acum 4 Zile

  Pana nu faci curat cu ak47 nu se rezolva nimic niciodata poti sa filmezi pana te plictisesti

 • Bogdan Chirea

  Bogdan Chirea

  Acum 4 Zile

  Nu ne mai putem face bine

 • Patru Alexandra

  Patru Alexandra

  Acum 4 Zile

  Nu stiu daca a observat cineva, dar pe strazi, in Bucuresti, copacii care sunt un pic mai mari sunt taiati. Arborii erau sanatosi, dar si aici au preferinte legate de soiul copacului. Daca e cires dispare, daca este dud, poate sa cada pe trecatori ca nu-l baga nimeni in seama.

 • M!ke_y M

  M!ke_y M

  Acum 4 Zile

  "genocid"? Adică "arborcid".

 • sorin ispas

  sorin ispas

  Acum 4 Zile

  Va jur, fără a exagera, ca văzând astfel de crime asupra pădurilor am dureri de inimă(la propriu). Îmi vine sa urlu.

 • Cornel Ghetu

  Cornel Ghetu

  Acum 5 Zile

  Toata Romania este organizata ca o mafie! O sa dispara tot ce mai e cat de cat de valoare in tara asta! Mare pacat

 • cristi cantaragiu

  cristi cantaragiu

  Acum 5 Zile

  Inca mai e in functie,si platit din bani publici, Seful Garzii de Mediu Bucuresti ?

 • Sergiu Temeian

  Sergiu Temeian

  Acum 5 Zile

  https://www.youtube.com/watch?v=Apjftb4wCFU 19 iulie !!!!

 • Danut-Nelu Dinu

  Danut-Nelu Dinu

  Acum 5 Zile

  Bună ziua! De la Recorder!

 • bogdan bogdan

  bogdan bogdan

  Acum 5 Zile

  bravo ai dreptate

 • Secrieri Victor

  Secrieri Victor

  Acum 5 Zile

  Tăere igiene sau rase asta e tăeri normal pentru noi cu aşa ocoale silvice

  • Secrieri Victor

   Secrieri Victor

   Acum 5 Zile

   Nimeni nu doreşte să ea technologie europene de îngrijire a pădurilor . Cînd sunt 3-4 lucrătiri care umblă şi caută arborii uscaţi sau rupţi fac act de tăere cu foto şi íl tae pe loc apoi lemnul îl transpotează la depozit pentru realizare .

 • Mertesz victor

  Mertesz victor

  Acum 5 Zile

  Unflăturile din parlament să aprobe armata pentru apărarea pădurilor ( cu glonț pe țeavă )
  Râmân copiii noștri fără păduri.

 • Gandalf Din Berceni

  Gandalf Din Berceni

  Acum 5 Zile

  28:54 ce s-a intamplat cu acel caine?

 • James Hess

  James Hess

  Acum 5 Zile

  Baieti, sunteti fara vlaga si nu va puteti lupta cu banditii astia! Tara e plina de cartitele de partid, care sug fiecare de la bugetul tarii si toti sunt in cardasie cu institutiile statului.

 • Ciprian Daniel Ciobanu

  Ciprian Daniel Ciobanu

  Acum 5 Zile

  Hai să devenim ca Japonia. Intetzicem tăierile pădurilor in Romania, de orice fel și importam lemn din alte părți. Mie îmi place la japonezi că își văd de țara lor și nu le pasă de nimeni.

 • CaptHotah

  CaptHotah

  Acum 5 Zile

  Niste "barbati" lasi si fara onoare. Ce rusine...

 • Robert Damian

  Robert Damian

  Acum 5 Zile

  Ăștia care au dat dislike, ar trebui tăiați ca arborii seculari, de la glezne...

 • bau

  bau

  Acum 5 Zile

  BINE F BINE..DAR 1000 DE ANI AU FACUT IMPERIUL AUSTRO HUN, GERMANIC GENOSID CU IOBAGI ARDELENI, SI ACELEASI SPECIMENE DE IMPERII..

 • Ştiri De Actualitate

  Ştiri De Actualitate

  Acum 5 Zile

  totul este foarte complicat

 • Fanoiu de la Medgidia

  Fanoiu de la Medgidia

  Acum 5 Zile

  Cea mai proasta si ieftina vrajeala , si ca si pleonasm MADE IN ROMANIA . Baieti ... puneti-va catusele si....LA PUSCARIE cu voi !